Neočekivano otkriće tijekom ekološke akcije na Kastvu: Ispod torbe i komada stiropora našli – kalašnjikov

Odbačeni kalašnjikov pronađen je tijekom ekološke akcije Zelena čistka, održane u subotu u Kastvu. Jedna od grupa uključenih građana, koju su uglavnom činili hrvatski branitelji i članovi kastavskog HDZ-a, krenula je čistiti šumsko područje uz bijelu cestu, što od lokacije budućeg novog kastavskog groblja vodi prema viškovskom naselju Dovičići, kad je Željko Pogorelić ispod jedne odbačene torbe i komada stiropora ugledao automat kalašnjikov.

Koordinator ove grupe Davorin Šimunović pojašnjava da je prava sreća da su odbačeno oružje pronašli ljudi koji znaju kako postupati u ovakvoj situaciji, jer na ovom području građani, pa i maloljetna djeca često u proljeće traže šparoge.

Na ovogodišnjoj Zelenoj čistki u Kastvu, održanoj u organizaciji Grada, Savjeta mladih i Turističke zajednice Kastva, okupilo se šezdesetak sudionika. Uključeni su se okupili na Šporovoj jami već izjutra te i ove godine dali doprinos najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, dijelu globalnog pokreta »Let’s do it!«. Potporu akciji dali su kastavski mjesni odbori, lokalne udruge i udruženja, UHBDR KASTAV, Dobrovoljno vatrogasno društvo te drugi ekološki osviješteni građani i građanke.

Čistili su lokacije u centru te kastavskim naseljima Žegoti, Rešetari, Tuhtani, Donji Turki i Spinčići. U Spinčićima su ovom prilikom postavljeni novi stolovi i klupice za odmor, koji će ubuduće služiti za druženje građana. Po završetku akcije održano je zajedničko druženje za sve sudionike u Gradskoj loži, uz hranu i piće. Organizatori procjenjuju da je na ovogodišnjoj Zelenoj čistki prikupljeno dvadesetak kubika otpada pa se zahvaljuju svima koji su dali doprinos. (Izvor NOVI LIST)

Gallery not found.

4.157 Replies to “Neočekivano otkriće tijekom ekološke akcije na Kastvu: Ispod torbe i komada stiropora našli – kalašnjikov